A második Kőműves

A múltheti második lépcsőzés eggyel jobban sikerült: teljes 2 napig izomlázam is volt!

A hétfői edzés által (lelkileg) kicsit megviselve, érzeteim által összezavarodva vágtam neki a következő, Barbi által tartott edzésnek. (Azt le kell szögeznem, hogy magával az edzéssel nem volt bajom, csak azzal, hogy nekem bizonyult kevésnek.)
Itt is változatos feladatsort hajtottunk végre: volt melegítés, kis környi futás, némi páros játék az elején [itt a nagy futó fiúk körében vicces félelmet váltott ki a tény, hogy kung fu-ra járok és küzdőtartásba emeltem a kezem az első beszólásnál]. Aztán egyfajta ingafutás (ingalépcsőzés!), melynek során egy lámpáig (kb 2 szakasznyi lépcsősor) lefelé, majd a második lámpáig a sorban felfelé futkároztunk (suhantunk). Ez is aránylag könnyen ment, nem fulladtam meg/ki [=ismételt csalódás egy picit – de hogy miért szeretek én ennyire ‘rosszul lenni’…?!] – sőt, az utolsó két szakasznyi felfutást a velem párban lévő lánnyal szemben meg is nyertem! ;D A tüdőmnek kicsit fájt a dolog mondjuk, de az egom marha boldog volt. 😀

Barbi, az edzőlány a hétfői Zolihoz hasonlóan nagyon kedves és alapos. Ő is igyekezett többfelé szakadni, bár a feladatok nagyjából egyszerre mozgatták az egész csapatot, szóval neki könnyebb dolga volt így.

Hátrányként ehhez az alkalomhoz is azt írhatom, ami egyértelmű különbség persze a magán- és a csoportos edzés között: kevés egyéni figyelem, javítgatás, egyéni határok feszegetése. Sokkal többet bírtam volna.
Másfelől… be kell, hogy valljam, az elmúlt pár hétben nem nagyon van kedvem széthajtani magam. Talán kicsit sok lett a fájdalomból egyhuzamban, vagy nem tudom. Mostanában szinte egyáltalán nincs kedvem mozogni – inkább enni és olvasni, netezni; sétálgatni maximum. Az elmúlt két évben, azt hiszem, először van ilyen – nevezetesen, hogy “magamtól” pihennék többet. Elég szokatlan.

Mindenesetre ezen a héten már edzőtábor, s utána bele lehet vetni magam a lépcső+jóga kombinációba újfent!
Bár… végülis mi rossz lehet egy kis pihenésben? 😉Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.