Jóga újratöltve

Nos, az egyik elhatározásom, hogy nyáron sokat fogok jógázni.
Egyrészt mert meg kell nyugodnom (sok ötlet – pörgés a fejben – fej felforrósodása), meg lazítanom kell tudni úgy általában, másrészt mert elvileg lenne hozzá tehetségem. Szóval: megnézem, kell-e ez nekem.

Ma, egy elég hosszú munkahét és egy hete tartó edzésszünet után mentem el a Samadhi stúdióba, amit Diószegi Ádám alapított. Közel van a munkahelyemhez, egy hitelesnek tűnő (még nem találkoztam vele) oktató szervezte, rakta össze az egészet és az első alkalom még ingyen is lett. 🙂

Őszintén: szörnyen ment, viszont elmondhatatlanul jólesett a hétnyi görnyedés után.

Felszínre hozott pár érzelmet, így kicsit hullámvölgyes volt az egész: az elején vártam, s örültem, hogy milyen jól mennek az ászanák, dicsértem is magam. Aztán elkezdtem izzadni, s a jógaszőnyeg csúszni: a világ legidegesítőbb dolga úgy kecsesen és nőiesen kitartani egy amúgy csodaszép mozdulatot, hogy nem élvezheted, mert arra koncentrálsz, hogy egyben tartsd a tested. Erre kell majd valami megoldást találni.
A végére elengedődött a rossz érzés és a bénaságaimat is megbocsátottam. Hiszen hosszú egy-két hetem volt, sokat stresszeltem magam butaságokon s már amúgy is régen jógáztam rendesen. Az utolsó tízperces relaxáció kifejezetten nyugodtra sikeredett.
Utána pedig elmentem egy kicsit sétálni, s újra felismerni véltem azt az érzést, amiért szeretem a jógát: lebegés, könnyed, női formám a felszínre tör. Szexi érzés.

Maga az óra hatha jóga volt – nekem kicsit szétesettnek tűnt, azaz nem volt egyben. (Vagy én voltam fáradt? Lehet.) Valahogy csak jöttek egymás után az ászanák, és nem… “folytak” egymásba a mozdulatok.
Amúgy nekem a dinamikus jóga elnevezésű irányvonal tetszik leginkább, ami itthon talán a jóga flow nevűnek felel meg. (Hah, ilyenkor [is] hiányzik azért Brno: ott a fitnesszben pont két jó oktatóhoz tudtam járni heti kétszer, a megmozgatós edzések után. Ott meg persze a kungfu hiányzott. Sehol se jó. :D)

Mindenesetre próbálkozni kell, rengeteg oktató és stúdió van, szóval még ide is megyek többször is, aztán let’s see what life brings. 😉Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.