Féligazságok

Hiába az internet, a tudás bősége: kevés nyilvános fórumon nyomják szemünkbe az igazságot. Talán nincs is abszolút igazság, talán mégis van. Honnan tudjuk?

Minden energia.
Össze vagyunk kötve, az információ áramlik, s hat ránk, akár tudunk róla, akár nem.
A növényeknek is van lelkük. Minden érző, s a legérzőbb, az ember, ezt elfelejtette.

Megdöbbentő számomra a világ felületessége, s ahogy egyre – hadd mondjam most kicsit fellengzősen – többet tudok, annál inkább félelmetes, mennyi tanulnivalóm, tanulnivalónk van még. Még mindig. Az igazi, értelmes életre igenis VAN lehetőség, s az ember (vagy bizonyos emberek) a harmóniát megbontva a tudást pénzért árulják (el). Mindennek van oka: a hagyományok rejtik az ősi bölcsességet (tudattalanul vagy sem). Egy egyszerű, ágy alá terített gyékényszőnyeg többet rejt, mint gondolnánk; a homeopátiás szerekben nem a cukormennyiség a lényeg, hanem az anyag információtartalma; a telepátia pedig mindennapi valóság.

Emberek tudatosnak vélik magukat, mert a szétfőtt zöldséget választják a hús helyett, miközben a napjuk felháborodásról és sóvárgásról szól…! Persze, ne ítélj elsőre; a felszín alapján véleményt mondani is helytelen.
Mondják, hogy hallgass a szívedre és úgy alkosd az életed: mi van, ha ez a felszínen, fizikai szinten jól megy, de például nem opció az egyedüllét? Ha nem opció az, hogy leülj, és megbarátkozz azzal, akit a tükörben látsz? Hogy lesz akkor tudatos és példaértékű az életed?
Talán meg lehet győzni embereket s átadni a tudást hangos szóval, de az sosem lesz tartós. A személyes példa a leginspirálóbb szerintem: az emberek szeretnek utánozni, s ha majd a meditáció menő lesz, az elfogyasztott alkohol mennyiségéről való megnyilatkozást felváltja a magas, jó rezgésű dalok megosztása. Reméljük. 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.