Megfázás rendelésre

A poszt címének hallatán (láttán) már szinte látom is a kétkedők arcán a hitetlenkedést és a homlokukra kiülő ráncokban a suhanó gondolatot: “ez a lány megőrült!” Pedig – állítom és tapasztalom – minden betegséget magának kér a lélek, aki vagyunk.

Az alábbiakban mégsem a fenti állítást szeretném fejtegetni, hanem megosztanék mindenkivel egy afféle titkos receptet, mely garantálja, hogy egy időre kivonjuk magunkat a forgalomból. Szükségtelen nagy dolgokra gondolni: egy előre látott kellemetlen munkahetet például kiválóan megúszhatunk egy kis jól időzített megfázással. Senki nem fog gyanakodni – sőt, még bizonyítani sem tudják (még), hogy mindezt magunk idéztük elő (már ha egyáltalán elhiszik ezt, kezdetnek).

Az én ilyen irányú tapasztalatom az első, 2009-es reiki avatásomtól kezdve tudatos figyelem és egyre mélyebb önismeret eredménye. Ebben a tekintetben hitelesnek tartom magam, bár, amint említettem, (szerintem) műszerekkel ezt senki nem fogja tudni lemérni. Mindenesetre nyilvános vitákba bocsátkozás nélkül, de magabiztosan merem állítani, hogy tudok kérni megfázást.

Annyi a dolgom csupán, hogy túlterheljem egy kicsit az elmém, s mivel az könnyítésért kiált, feltalál magának egy kis kibúvót. Elmés, ugye? 😉

A beígért recept pedig a következő:
1. Mindenképp foglalkozz egyszerre minél több dologgal! Ez nagyon fontos. Még jobb, ha egy kicsit el is veszel közben a teendők között, s bár azt hiszed, pontosan követed a terveidet, titkon reméld, hogy mégsem kell a túlzsúfolt napokat átélned.
2. Válassz egy időpontot, amikortól szeretnél beteg lenni (na ne nagyon, csak épp egy kicsit)! Válassz időtartamot is (az egy nap mondjuk ritka, a leggyakoribb az 5-7 nap)!
3. Csak egy pillanatra engedd el a kívánságod (ekkor történik a “magic”!), s utána feledkezz is meg róla. Ez is fontos: nem szabad rágódni, vajon teljesül-e.
4. Várd ki az előre kijelölt napot, s élvezd a kábaságot, orrfújást, vagy amit akartál! 🙂

Akinek pedig sikerült, ossza meg velem kommentben a tapasztalatait! Milyen érzés, ha teljesül egy kívánságod?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.