Első heti kung fu

Két hónapnyi pihenés után múlt héten újra beindultak a Xing Yi Quan-órák! Végre.

A munkám miatt a legelső, hétfői edzést még kihagytam, de a szerdait már teljes figyelemmel és tüdővel tudtam követni. 🙂
A nyáron elég extenzív hirdetés folyt és ennek köszönhetően jó sok újonc jelent meg – többek között még Sz. és F. is a csütörtöki alkalmon, akik régi és jó barátaim! 😀 Hiperöröm, ölelgetés, ebédes randi megbeszélése. 🙂 Érdekes volt velük újra találkozni, habár F.-fel többnyire tartjuk is a kapcsolatot (Zsolt szavaival élve: “lazán és könnyedén” :D). Sz.-t még a Külkerről ismerem, s ahogy dióhéjban mesélt magáról, kitűnt, hogy a jelenlegi nehézkes élethelyzetében valószínűleg PONT a mi edzésünkre lesz szüksége. Egy újabb valaki, akit helyrerázhat (újra) a kung fu.

Az edzések még bevezető jelleggel voltak megtartva, s eléggé eltunyultunk/-tam a nyár során. A kung fu egészen más típusú készültséget igényel. Valahogy… többet talán, de máshogy – fejben is. A fizikai gyakorlatok egy részét képezik csak az egésznek, emellett jó, ha aggyal is ott tudunk lenni és figyelni. (Most már komolyan gondolkodom, hogy rászokjak-e a kávéra.)

Az újak megjelenése kapcsán persze elkezdtem megfigyelni az érzeteim, érzéseim. Azt hiszem, mindenképpen lett egy belső tartásom olyan módon, hogy tudom, miért dolgozom, nagyjából mit érhetek el (én ezt az egészet elsősorban hobbiból csinálom, szóval nem cél semmilyen nagymesteri szint, “csupán” a saját fejlődésem) és hogy nagyjából hol tartok.
Egy másik kellemes megfigyelésem az, hogy “nem érdekelnek az újak”. Nem érdekel, ki hol tart, jobb-, szebb- vagy erősebb-e nálam. Az sem, hogy – bár ez bután hangzik – “elfoglalhatják-e a csoportbeli helyem”. Nem számít. Magam vagyok magamban, tudatosan, eddigi eredményeim és értékem (!!!) tudatában [direkt van többször a “tudatos” szó!].

Szeretem ezt az érzést: függetlenítettem magam másoktól. (Bárcsak megmaradna sokáig, még tovább, ugye…!)

Jöhet, jöjjön a következő pár edzés…!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.