Amikor átadják az irányítást

Külföldi kiküldetés – az első, s – miért ne: benyomások.

Az első hét: merő izgalom, kifelé figyelés, sok új hely és sok új arc.
Más energiák. Szinte érezni, ahogy… “elhalmoz”. Kicsit be is temet, amit még az első pár napban lehet élvezni, de aztán mindenképp szükséges egy kis egyedüllét arra, hogy kimássz a halom alól. Ami [a halom] jó, szép – csillogó és még talán, egy kicsit – hivalkodó is. Sokcsillagos szálloda, királyi bánásmód.
Tesztel a helyzet: egyrészt hallom a gondolatokat – az izguláshoz képest meglepően tisztán, sokszor és jól! -, másrészt szinte látom, hogy adom meg magam a bizonytalanságnak: jó értelemben feloldódom, minden egyes nap. “Legyél rugalmas”, s “minden alakulóban van”, mondják. Az önbizalomhiányos énem retteg, az önbizalommal teli pedig átveszi a lehetőségeket, tervet készít, rajong és kérdez. 4 nap után az előbbi énem elcsendesül, az utóbbi pedig kontrollra vágyik. S megkapja – megkap mindent, amit kér, fél nap alatt. (Jó dolog a kérdés nevű eszköz, ugye.)

A második hét: ha már van erőnk, hát használjuk.
De mire is…? Kérdezni, s ezzel teremteni. Teljesítve. Minden pont, szinte… másodperc pontossággal. S még mindig hallani mások gondolatait. A metsző hideggel együtt a saját sodródásom is megszűnik egy kicsit.
Egy ponton azért megijedek, mert minden gondolatom kivetül és majdnem minden teljesül a fizikai világban is. Magány kell? Tessék. Társaság kell? Nesze. Hosszú csetelés és telefonhívás esetleg…? Íme, leld benne kedved.

…úristen…

Kicsi Méri hatalmának tudatára ébred – arra, amit eddig is megvolt, csak ugye, azonnal látni az eredményt azért mégis csak más, mint évek múlva szembesülni azzal, hogy mondjuk kiskorodban mit gondoltál, milyen szeretnél lenni!
S igen, igaza van a reiki mesternek: ebből tényleg nincs kiszállás, csak a halállal. S tényleg erősebb. S tényleg nem voltam rá kész eleddig. Kellett hozzá A., T., E., s emellett Á., N. és Sz. segítsége, példája is. S még másoké is, természetesen. Apránként, mindig egy-egy homályos foltot kitakarítva.
Az Isten bölcs, mert szívünk mélyen mindannyian azok vagyunk – s az Isten: mi magunk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.