Így szólt az… Angyal

…mert a legjobb tanítások felülről jönnek. Ugye. Ezt is én írtam, de mégsem

Újra rájöttem ma a titok nyitjára: magunkkal kell egyben lenni és kibékülni. Megérzi mindenki és aszerint kapjuk a társakat, hogy mit sugárzunk némán. Olyan ez, mint amikor a férfiak megérzik, hogy a nő menstruál – mert érzik, tudják, s akkor többet bókolnak és valamiért jobban kívánnak.

A másik végsősoron nem azért szimpatikus, mert kockás a hasa vagy szép a mosolya. Azért az, mert felismered benne önmagad. Mert… minden értelemben a társad, jelentsen ez rosszat vagy jót: kiegészít, vezet, továbbvisz az Úton, amit valaha te választottál…! Ennyi a kulcs.
Számít persze a foglalkozás, a szép ruha és a sportos alak – elsősorban neked. Más ezt sosem tudja úgy megélni, ahogy te magad gondolod, hogy tudja. A saját testedben eltöltött életed minősége csak és kizárólag neked számít.

Ezért aztán a feladat, bármilyen ostobán hangozzon is: magadat boldoggá tenni, de legalábbis annyira elégedetté, amely állapot nem tesz pökhendivé, ugyanakkor még tettekre sarkall.

“Foglalkozz magaddal”: nagy igazság – nagy, mély és bölcs. Egy elhanyagolt igazság.

Elképzeltél magadnak egy életet – tapasztalataid, lelked szerint -, és igyekszel annak megfelelni akkor is, ha valójában az elképzelésed már lejárt és számodra hamis.
Ez pedig a boldogtalanság gyökere: innen kezd el rohadni az életed. Míg a kiváltó okot, azaz a SAJÁT sorsodat meg vagy el nem rendezed, addig fúr a kétely, hogy vajon jó helyen vagy-e. Addig nem találsz társat, addig alszol el sírva esténként. A lelkeddel KELL (és ez afféle parancs) kommunikálni, nem a női magazinokkal vagy más emberekkel. Mindenki más, és ez nehezíti és könnyíti az együttműködést. Izgalmat is hoz, s lehetőséget arra, hogy megmutassuk a legjobb természetünket: segíteni, tanácsot adni, ha kérdeznek (s szigorúan akkor!), hallgatni, nevetni.

Miért hát ítélkezni s nézni a másét? Neki más a baja, s neked is megvan a magadé. Ha magadban (a “MAGodban”) megvan az utad, a helyed, s teszed, amiért jöttél – rád találnak a szintén elégedettek. De amíg csak panaszt hallgatsz és pletykák után mész, magad is ezen a szinten ragadsz. Beszédes: a ragasztót erős oldószerrel szükséges eltávolítani, gyakran a felület egy részével együtt…

Ennyit mára.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.