Animal Flow®️ edzés

Július első napját egy kis állatkodással ünnepeltük. 😉

Pontosan már nem emlékszem, hogy került elém az edzés, valahogy a nagy közösségi oldal elém dobta, én pedig odaírtam az eseményhez egy “talán”-t. Nagyon vágytam-vágyom ki mostanában a természetbe, és mivel jó idő is volt, edzés is volt, ezért rávettem még pár embert, hogy menjünk és nézzük meg ezt az egészet.

Nos, azt kell, hogy mondjam: megérte.

Ugyan egy kissé kómásan sikerült aznap felkelnem, de összeszedve a lányokkal egymást hamar meglett az edzéshelyszín, s előtte még az egyik éppen nyitó üzlet tulajdonosa jóvoltából pisilni is sikerült – a Margitszigeten, ingyen. Az egyik vastag fára volt kiaggatva egy nagy molino “Animal flow” felirattal, s a minimális edzésdíj kicsengetése után vidáman vártuk az edzés kezdetét.
Az edző, Dani, magas, vékony alkat, csupa izom és közvetlenség. Még az esemény előtt írtam neki pár sort, és meglepő módon nagyon hamar válaszolt is, pedig… azért gondolom, hogy ő sem ér rá mindig. 🙂

Az edzés a csodás Mike Fitch kitalációja; egy komplett edzésrendszer, ami az egész testet hivatott átmozgatni, kicsit még meg is nyújtani és – közben élvezni is a mozgást.
Bizonyos állatok mozgását utánozzák a mozdulatok, s az egyes részleteket összerakva egy ‘flow’-t, azaz folyamatos gyakorlatsort kapunk. Találkoztunk a majom, a skorpió, a ‘szörny’ és a rák formációval, s az edzés végén egyik állatból a másikba vedlettünk pillanatok leforgása alatt.

Az edzés maga végig a földön, mezítláb zajlott, s számomra meglepő módon igenis megterhelte a csuklót és a combot. Volt benne pár jógagyakorlatra emlékeztető mozdulat, melynek nagyon örültem a nyújtózós mivolta miatt (na meg mert ismertem, s a tudás: hatalom, ugye). Folyamatosan, végig foglalkoztatva voltunk, így is alig fértünk bele az előre beharangozott 60 percbe. Dani nagyon lelkesen magyarázott, és akinek valaha egy kis köze is volt a sporthoz, az szerintem egészen könnyen követni tudta az edzést. Néhol ugyan kicsit gyorsnak éreztem, de visszatekintve inkább én lehettem álmos… 🙂

Említésre méltó, hogy az idő rövidségéhez képest korrekt bemelegítést kaptunk: mindent átmozgatott, főként a csuklót és egyéb ízületeket. Nyújtásra sajnos nem volt idő, és a lelkendezés és a további terveink miatt végül meg is feledkeztünk róla.

Összességében egy igen jó kedvcsinálónak bizonyult a majdnem másfél órás mozgolódás, s ha lesz még szabadtéri bemutatóedzés, akkor mindenképp megyek még. A teremben lévő verzió (ősztől várható) valószínűleg nem fog beleférni, de az elmúlt fél év tapasztalataiból kiindulva: sose lehet tudni. 😉

Info Daniról és az edzéséről itt: Facebook oldal. A posztban felhasznált képek mindegyike Dani tulajdonában van.
Mike Fitch-ről pedig itt: saját oldala.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.