Méri szerint az ember

Egyszerre imádom és gyűlölöm az emberi lényt.

Az ember csodálatos dolgokra képes: teremt, alkot, kitalál. Szeret. Gondolkodik. A világ egy csodás hely és az emberi testben leledző lények részei e csodának. Bármi lehetséges: amit az emberi elme ki tud találni s elképzelni, meg is tudja teremteni. Végtelen lehetőségek, végtelen bölcsesség és tudás tárháza vagyunk.

Az ember ugyanakkor mérhetetlenül ostoba is. Ideiglenes hatalomért kajtat, manipulálható és rövidlátó. Félelemből illeszkedik, elhallgattatja a felsőbb énjét, elfelejti, hogy része az egésznek. Elrejti a tudást a társai elől azért, hogy előnyre tegyen szert és mondhassa: uralkodik.

Az ember elfelejtette (vagy elfeledtették vele?), hogy minden energia, és hogy ő maga, minden egyes rezdülésével, hatással van arra, mi van a világban. Persze, kis mértékben, mondhatnád, DE: az a sok “kis mérték” összeadódik!
Tehát minél többen terjesztjük, törekszünk a valódi tudásra és tudatosságra, annál inkább elterjed ez a világon, s annál jobb hely lesz az.

Ugyanakkor a “rossz” dolgokra is igaz: attól még, hogy sokan csinálnak valamit, az nem lesz helyes. Tehát: ne azért “kövess” másokat bizonyos dolgokban, mert “így szokás”, mert “illik” s mert “kell”. Azért tegyél, gondolj valamit, mert te legbelül, a saját, csalhatatlan szellemed azt helyesnek tartja – függetlenül attól, hogy az a nehezebb vagy fájdalmasabb út. Amint legbelül egy icipici kétség is felmerül, amint a belsőd súgja (először halkan, aztán ahogy megtanulod hallani, egyre hangosabban), hogy “ez helytelen”, állj meg s vizsgálódj! Kérdezz, és a válasz megjelenik.

A Pszicho-Napló szekcióban elsősorban a saját belső történéseimnek megyek utána és azokat örökítem meg. Ám, ha tapasztalataim nem hazudnak, ez másoknak is akár segítségére lehet. Nem vagyok képzett pszichológus; a saját élmény és eredendő bölcsesség beszél belőlem.
Hiszem, hogy nehéz és fájdalmas sokszor “jól látni”, mi miért zajlik legbelül, de egyúttal hihetetlenül érdekes is. Imádom észrevenni az egyes életekben rejtőző ismétlődő mintákat, okokat keresgélni, belső folyamatokat megfigyelni.

Tarts velem ezen az úton!